niedziela, 26 kwietnia 2015

208. Owsinakowy Apfelstrudel z orzechami

Witajcie !
Jak Wam mijają ostatnie godziny niedzieli ? :P
Pocieszający jest fakt, że następny weekend zaczynam już w środę, 
bo w czwartek warsztaty a piątek wolny, podobnie jak następnie 3 dni po niedzieli.
Za rok niestety maj nie będzie taki kolorowy bo to ja będę trzęsła gaciami przed maturą ! 

Będąc we Wiedniu, miałam okazję zjeść najpopularniejszy austriacki deser.
Apfelstrudel zjedzony w najlepszej cukierni pod Schönbrunn smakował nieziemsko !

Dziś postanowiłam odtworzyć te smaki w owsiance,
 a orzechy dodałam od siebie, 
bo mam 3 pudła obranych orzechów(kochany braciszek) :P



Owsianka na mleku z jabłkiem, cynamonem, rodzynkami, suszoną żurawiną podana z masłem orzechowym(na spodzie) i orzechami włoskimi/kawa z mlekiem

8 komentarzy:

  1. Mmmm, ciasto przemycone w owsiance ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Głodna się zrobiłam przez tą Twoją owsiankę... :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Zazdroszczę Ci tego wypadu do Wiednia :) Taka ''ciastowa'' owsianka musiała być boska! ;)
    3 pudła powiadasz? Może się podzielisz? :D

    OdpowiedzUsuń
  4. ta owsianka to jeden z moich ulubionych klasyków, zawsze smakuje genialnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. chyba umieściłaś w tej miseczce wszystkie moje ulubione smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Śniadanie na medal-wszystko, co ubóstwiam <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Taka owsianka musiała być przepyszna, z jabłkiem najlepsza(no, jeszcze z bananem, ale...)!:D

    OdpowiedzUsuń