niedziela, 7 czerwca 2015

250. Ulubione żółte gofry.

Pierwszy w tym roku wypad nad wodę i smażing-plażing zaliczony ;)
Co prawda teraz mnie wszystko szczypie i pewnie ta noc będzie straszna, ale nie żałuję !
Muszę się porządnie wygrzać po tej zimie ! xD

A za dwa dni Gdańsk <3

Dziś moja ulubiona wersja gofrów !
Kukurydziane, mocno cytrynowe.
Bardzo lubię do nich wracać :)
A z racji, że wczoraj znęcałam się nad blenderem
(ukręciłam masło orzechowe, tahini i masło słonecznikowe),
wykorzystałam to do podania gofrów.
Kiedyś zauważyłam, ,
że szał robiło połączenie cytryna-tahini.
Muszę przyznać, że to pyszny duet :P




Kukurydziane gofry cytrynowe z miodem/domową tahini/domowym masłem orzechowym podane z bananem i truskawkami/kawa z mlekiem

15 komentarzy:

  1. Myślisz, że wyjdą z kaszy? Nie mam mąki, a tak naprawdę to nie wiem, czym się różni kasza kukurydziana od mąki :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hmm..w sumie, możesz spróbować :). Robiłam kiedyś z kaszy manny a kasza kukurydziana jest do niej podobna pod względem struktury. :) . Mąka jest... hmm...bardziej mączna(?) xD. Nie wiem jak to inaczej ująć, ale jak będziesz miała okazję to kup, bo pyszne rzeczy z niej wychodzą :D

      Usuń
  2. Tyle maseł jednego dnia? :o No no... ;) A gofry wyglądają cudnie :) Piękny, słoneczny kolor i te idealne truskawki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale żółciutkie *-*
    Nie ma co! Wymęczyłaś blender :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow niesamowite masz te gofry! :-) Biedny blender haha. :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Kolor cudowny, banan z truskawkami to zgrany duet. Nad morzem wiele gofrów w budkach kupisz, ale nie takie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale słoneczne! Idealne po plażingu ;)
    Wow i ty miałaś cierpliwość do blendera? :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Tahini <3 dawno nie jadłam tego cuda.

    OdpowiedzUsuń
  8. Gratulacje dla blendera hahah :D
    Goferki cudne! I zazdraszczam Gdańska!

    OdpowiedzUsuń
  9. Podziwiam cierpliwość blendera ;D
    Kolor gofrów ekstra! ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. zawsze świetne gofry u Ciebie, a do tego pysznie podane - czego chcieć więcej? :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja mój blender ostatnio spaliłam przy maśle orzechowym :P
    Twoje gofry są perfekcyjne!

    OdpowiedzUsuń
  12. Takie letnie, na ich widok buzia sama się uśmiecha :)

    OdpowiedzUsuń
  13. cudne to twoje śniadanko, mega letnie

    OdpowiedzUsuń