Żyję, mam się dobrze, choć nauka zajmuje 3/4 mojego czasu :)
Dzięki Bogu, jest coś takiego jak niedziela <3
Tak jak pisałam, pojawiać się tu będę z rzeczami,
które mogą ewentualnie kogoś bardziej zainspirować,
a dzisiejszy placek przebił wszystkie jakie kiedykolwiek jadłam wcześniej.
Hmmm,,,u mnie przyprawy korzenne już są na porządku dziennym, chyba jestem szybsza w świątecznych klimatach niż niejeden market...chociaż już widziałam ofertę lampek świątecznych xD
Wyszedł mega gruby, chociaż z 1 jajka i bez ubijania białka.
Może to zasługa puree ? ;)
Dyniowy kakaowo-piernikowy placek owsiano-jaglany podany z ricottą, miodem i bananem/kawa z mlekiem
Dyniowe omlety są grubaśne ;) Pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPiona za omlet!Dyniowo kakaowo piernikowy musiał być genialny - do wypróbowania :D
OdpowiedzUsuńTo ostatnie zdjęcie nie wygląda jak zdjęcie omletu, ale jak jakiegoś ciasta dyniowego! :)
OdpowiedzUsuńPodasz przepis?
OdpowiedzUsuńPostaram się, ale uprzedzam, że dużo rzeczy robię na oko.
UsuńSkładniki :
jajko(mogą być 2, ja miałam jedno duże)
2 łyżki mąki gryczanej
1 łyżka mąki jaglanej
1 czubata łyżeczka kakao
1 płaska łyżeczka domowej przyprawy do piernika(jak sklepowa to więcej)
3 łyżki dyniowego puree
szczypta sody i proszku do pieczenia
mleko
Wszystkie składniki prócz mleka zmiksować na gładką masę. Jeśli ciasto będzie za gęste dolać mleko i jeszcze raz zmiksować. Ciasto wlać na rozgrzaną patelnie, przykryć pokrywką. Po kilku minutach placek obrócić i smażyć jeszcze chwilkę. Podawać z dodatkami(polecam miód(!)-pasował idealnie)
Hmmm więksość tych składników mam to mogłbym zrobić. :D Taki genialny jak Twój nie wyjdzie, ale mogę próbować! Wygląda pięknie, taki grubaśny. <3
OdpowiedzUsuńJaki grubaśny <3
OdpowiedzUsuńpyszny grubas :)
OdpowiedzUsuńNo nie wątpię, że przepyszny, wygląda super! :*
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie. *.*
OdpowiedzUsuńWygląda to obłędnie :D
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie wypróbować:)
Pozdrawiam:)
running-to-happiness.blogspot.com
super przepis ;3
OdpowiedzUsuń