sobota, 23 maja 2015

235. W końcu są !

Na dziś dużo planów !
Sernik z rabarbarem już się studzi w kuchni,
za kilka chwil mamy grilla, 
potem może trochę biegania jak pogoda dopisze, 
a wieczór z przyjaciółką :)

Za te jakże sławne dzięki Pam bułeczki zabierałam  się....hmm....rok ? xD
Teraz wiem, że robić je będę zdecydowanie często !!!
Bardzo delikatne, trochę chrupiące z przepysznym posmakiem ricotty !
Do tego wanilia, duszona gruszka, krem, migdały i można zaczynać sobotę ! :)



Waniliowe ricotta buns owsiane podane z duszoną gruszką, orzechowo-cytrynowym kremem z avocado, dżemem figowym 100% i płatkami migdałów/kawa z mlekiem

14 komentarzy:

  1. Wow jakie fajne te bułeczki! :D Chętnie bym spróbowała, bo nigdy nie jadłam czegoś podobnego. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Widzę, że zapowiada się bardzo intensywny dzień :) Życzę Ci w takim razie udanego weekendu!
    I bardzo, ale to bardzo zazdroszczę tego sernika... <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale kusicie tymi bułeczkami! Ja tak dawno ich nie jadłam... :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak sobie myślę, że jak wyjdę z domu zaraz to zdążę jeszcze na ten sernik z rabarbarem, hmm? ;)
    Absolutnie mistrzowskie bułeczki od będącej mistrzynią w dziedzinie ich przyrządzania Pam. :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale Ci się przyjemny dzień zapowiada :) i smaczny! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. zazdroszczę i sniadania i planów! U mnie ani pogoda ani zdrowie nie pozwoli ;c

    OdpowiedzUsuń
  7. To teraz ja muszę się zabrać za te cudeńka i mam nadzieję, że zejdzie mi krócej :D
    Mam nadzieję, że dzień minął Ci przyjemnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jak się cieszę, że mogłam zainspirować i, że smakowało :D
    Wanilia, gruszka, podałaś pysznie :)
    Udanego wieczoru :*

    OdpowiedzUsuń
  9. Jakie świetne! Może i ja kiedyś zrobię takie. ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Muuuszę je w końcu zrobić! Kuszą mnie też od dobrego roku :P

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie znam, ale wiem, że dużo tracę odwlekając przyrządzenie ich :3

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie próbowałam ich, ale wiem, że są obłędne :D

    OdpowiedzUsuń