sobota, 16 maja 2015

228. Chmurki z rabarbarem

Taaaakk,,miałam się uczyć, 
ale dziś z tego chyba nici :P
Do południa musiałam załatwić kilka spaw, a za chwile wybywam na kort <3
Za piękna pogoda by siedzieć w domu i się kisić ! 
Może wieczorem co nie co nadrobię,
a jutro ostro wezmę się za książki (chyba) :P

Dziś poranek z patelnią !
Pierwszy raz robiłam placuszki na bazie serka wiejskiego !
Z niezastąpioną mąką gryczaną 
i kwaśnym akcentem w postaci rabarbaru były przepyszne ! :)




Gryczane pancakes na serku wiejskim z rabarbarem(w środku) podane z domowym masłem orzechowym, dżemem figowym 100%, truskawkami i domową gruszkowo-sezamową granolą/kawa z mlekiem

12 komentarzy:

  1. Dawaj przepis, bo mam wszystkie składniki! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. świetnie Ci wyszły! kto by pomyślał, że w środku kryje się wiejski :) gryczana też pewnie ma duży wkład tutaj, moja ulubiona mąka :)
    odpoczywaj, nauka nie ucieknie! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na serku wiejskim?! Wow, jestem pod wrażeniem Twoich kulinarnych zdolności! :-) Chętnie bym zjadła, wyglądają bardzo apetycznie...

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam dziś ricotta hotcakes z rabarbarem, więc piątka za rabarbar :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Połączenie pyszne, piątka za rabarbar, muszę zrobić placki na wiejskim i muszę zrobić placki z rabarbarem. :D

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam rabarbar, cały rok czekam by coś z nim zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  7. o ja też jeszcze nie dodawałam wieśniaka do plackach, ale bardzo lubię go po obróbce termicznej!
    A śliczne te Twoje grubaski :D

    OdpowiedzUsuń
  8. U mnie też dzisiaj placki gryczane, piąteczka :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Idealne placuszki usmażyłaś! *-*

    OdpowiedzUsuń
  10. Ja robiłam na serku wiejski raz i spaliłam patelnie, oparzyłam się i przyrzekłam sobie, że nigdy więcej ich nie zrobię...ale przez Ciebie chyba dam im jeszcze jedną szansę, bo nie będę mogła spać w nocy! :P

    OdpowiedzUsuń