Taaaakk,,miałam się uczyć,
ale dziś z tego chyba nici :P
Do południa musiałam załatwić kilka spaw, a za chwile wybywam na kort <3
Za piękna pogoda by siedzieć w domu i się kisić !
Może wieczorem co nie co nadrobię,
a jutro ostro wezmę się za książki (chyba) :P
Dziś poranek z patelnią !
Pierwszy raz robiłam placuszki na bazie serka wiejskiego !
Z niezastąpioną mąką gryczaną
i kwaśnym akcentem w postaci rabarbaru były przepyszne ! :)
Gryczane pancakes na serku wiejskim z rabarbarem(w środku) podane z domowym masłem orzechowym, dżemem figowym 100%, truskawkami i domową gruszkowo-sezamową granolą/kawa z mlekiem
Dawaj przepis, bo mam wszystkie składniki! :D
OdpowiedzUsuńświetnie Ci wyszły! kto by pomyślał, że w środku kryje się wiejski :) gryczana też pewnie ma duży wkład tutaj, moja ulubiona mąka :)
OdpowiedzUsuńodpoczywaj, nauka nie ucieknie! ;)
Na serku wiejskim?! Wow, jestem pod wrażeniem Twoich kulinarnych zdolności! :-) Chętnie bym zjadła, wyglądają bardzo apetycznie...
OdpowiedzUsuńRobiłam dziś ricotta hotcakes z rabarbarem, więc piątka za rabarbar :D
OdpowiedzUsuńPołączenie pyszne, piątka za rabarbar, muszę zrobić placki na wiejskim i muszę zrobić placki z rabarbarem. :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam rabarbar, cały rok czekam by coś z nim zrobić :)
OdpowiedzUsuńo ja też jeszcze nie dodawałam wieśniaka do plackach, ale bardzo lubię go po obróbce termicznej!
OdpowiedzUsuńA śliczne te Twoje grubaski :D
Smaczny posiłek :)
OdpowiedzUsuńU mnie też dzisiaj placki gryczane, piąteczka :D
OdpowiedzUsuńIdealne placuszki usmażyłaś! *-*
OdpowiedzUsuńJa robiłam na serku wiejski raz i spaliłam patelnie, oparzyłam się i przyrzekłam sobie, że nigdy więcej ich nie zrobię...ale przez Ciebie chyba dam im jeszcze jedną szansę, bo nie będę mogła spać w nocy! :P
OdpowiedzUsuńOjacie, ale piękne! Idealne :D
OdpowiedzUsuń