środa, 27 maja 2015

239. Jabłkowa z karmelizowanym rabarbarem !

Dziś pisałam jeden z ostatnich(wreszcie)sprawdzianów w tym roku szkolnym.
Do napisania zostały może..2, 3 rzeczy.
Szkoda, że im bliżej wakacji, tym motywacja spada :P
A świadomość, że za niecały rok(o zgrozo !) czeka mnie obrona i matura, 
nie napawa mnie optymizmem.

Dzisiaj jaglanka z tartym jabłkiem 
w towarzystwie słodko-kwaśnego rabarbaru
kremowego jogurtu greckiego(to chyba mój ulubiony). :)



Jabłkowa kasza jaglana z rodzynkami podana z karmelizowanym rabarbarem, jogurtem greckim, dżemem figowym 100% i orzechami włoskimi/kawa z mlekiem

10 komentarzy:

  1. Jaglana z jabłkiem dla mnie smakuje najlepiej :D
    Matura nie jest taka zła, tylko tak nią straszą, zobaczysz :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Matura to bzdura! :D
    Mam ochotę na tę kaszę :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Kiedyś to jaglanka z jabłkiem, cynamonem i jogurtem, czasami jeszcze z rodzynkami, była u mnie najczęściej na obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Haha, zaczynasz mi się z greckim jogurtem kojarzyć ;D Ale to także jeden z moich ulubionych :) Muszę w końcu rabarbar z jabłkiem połączyć :]
    Co Ty się przejmujesz tym co będzie za rok? Ważne, że za miesiąc wakacje :D

    OdpowiedzUsuń
  5. skradłabym tą miseczkę <3 ps. nominowałam Cię do LBA, zapraszam do zabawy !

    OdpowiedzUsuń
  6. Mam to samo - im bliżej wakacje, tym bardziej się rozleniwiam...
    Uwielbiam jaglaną z jabłkiem - niby jesienne smaki, a smakuje przez cały rok :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jabłko i rabarbar uwieeelbiam. Do tego jogurt grecki tak samo, jego opakowania mogę jeść w ilościach hurtowych. :-) Wygląda wspaniale.

    OdpowiedzUsuń
  8. A ja mam jeszcze maaaaaasę zaliczeń :'(

    OdpowiedzUsuń
  9. Jaglanka z jabłkiem, uwielbiam to połączenie i jeszcze ten rabarbar <3

    OdpowiedzUsuń