Dzisiaj postanowiłam rano poeksperymentować.
Gofry bez jajka pojawiały się już na Waszych blogach,
więc postanowiłam się za nie zabrać.
Co prawda weganką nie jestem i raczej to się nie zmieni,
lubię poznawać nowe kombinacje i smaki :)
W smaku bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły,
a najbardziej ich chrupkość !
Chyba będą to moje ulubione gofry, zaraz po kukurydzianych :)
A smakach dziś, bardzo jesiennie, adekwatnie do pogody za oknem.
Jabłko, cynamon, miód, orzechy <3
Cynamonowe orkiszowo-ryżowe gofry podane z ricottą, orzechami włoskimi i karmelizowanymi w miodzie jabłkami/kawa z mlekiem
Przepis:
- łyżka oleju rzepakowego
- 2 łyżki mąki orkiszowej
- łyżka mąki ryżowej
- łyżeczka cynamonu(niekoniecznie)
- szczypta proszku do pieczenia i sody
- mleko do konsystencji
przepis?
OdpowiedzUsuńNie dość, że takie piękne to jeszcze tak ładnie podane. :-)
OdpowiedzUsuńJa też nie jestem weganką, a bardzo często zdarza mi się wykorzystywać wegańskie patenty, bo przypadają mi do gustu. Do gofrów się przymierzałam, ale jeszcze nie wypróbowałam :)
OdpowiedzUsuńTe gofry wyglądają idealnie i zapewne tak też smakowały ;)
OdpowiedzUsuńKusisz tymi goframi! Chyba jutro wyjmne gofrownicę :D
OdpowiedzUsuńprzepis, błagam !
OdpowiedzUsuńkolejne pyszne gofry ;)
OdpowiedzUsuńJak idealnie wygladaja :D
OdpowiedzUsuńJak super wyglądają!
OdpowiedzUsuńMusiały być pyszne :)
OdpowiedzUsuńhttp://nackany-zeszycik.blogspot.com/