W końcu weekend <3 .
Co prawda będę kuć do testów, ale na chwilę oddechu też się znajdzie czas.
Pogoda dziś paskudna, co sprawiło, że znów smarkam jak szalona :<
Za 2 tygodnie będę we Wiedniu ! :D
Nie mogę się doczekać !
Dziś zdecydowałam się na budyń w wersji kakaowej z niespodzianką w środku <3
Domowy budyń kakaowy na mleku nadziany gorzką czekoladą 90% podany z bananem, suszonymi figami i orzechami brazylijskimi/kawa zbożowa z mlekiem
podaj przepis, proszę bo jest cudny ��
OdpowiedzUsuńCo prawda robiłam go trochę na oko, ale to mniej więcej tak:
Usuń1,5 szklanki mleka
1 łyżka kakao
2 kopiate łyżeczki skrobi kukurydzanej
1 łyżeczka mąki kukurydzianej(zamiast tego możesz dać łyżeczkę więcej skrobi, mi po prostu jej zabrakło)
coś do posłodzenia.
Szklankę mleka zagotować z jakimś słodem(cukier, miód, syrop klonowy etc.). W reszcie mleka dobrze rozprowadzić skrobię i kakao. Do gotującego się mleka powoli wlewać mieszaninę mleka, kakao i skrobi, cały czas mieszając. Mieszamy do momentu zgęstnienia i wlewamy do miseczki :)
Powodzenia i smacznego :D
dzieeeeeeeekuje! �� to bedzie niebo �� nigdy mi domowy budyń nie wychodzi nie mam pojęcia czemu ��
UsuńBudyn czekoladowy, jest najlepszy!
OdpowiedzUsuńO kurde, najlepiej wyglądający budyń jaki w życiu widziałam. Ta powierzchnia, blask. No małe cudo :D
OdpowiedzUsuńMatko, jest obłędny! Muszę go zrobić w tym tygodniu, zakochałam się! *.* I ta figa pośrodku!
OdpowiedzUsuńWyszła Ci idealna konsystencja *-*
OdpowiedzUsuńZapraszam:
http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
:)
Ta konsystencja... :)
OdpowiedzUsuńU mnie też weekend naukowy+porządkowy :(
Zazdroszczę wycieczki!
OdpowiedzUsuńCo za konsystencja *o* Jesteś mistrzem! :D
OdpowiedzUsuńA podróży do Wiednia zazdroszczę...ja nigdy nie byłam za granicą :/
budyń jak marzenie, ta niespodzianka w środku najlepsza! a konsystencję z tego co widzę ma idealną :)
OdpowiedzUsuńWiedeń? może weźmiesz mnie ze sobą? :)
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńwowo! *.*
OdpowiedzUsuńale gęsty <3
OdpowiedzUsuń